...to ještě nevím

Růže za to nemůže

4. 6. 2009 22:23
Rubrika: Nezařazené

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Kostely se často zdobí květinami a někdy ty květiny mají i svou historii. Někdy tam zůstaly ze svatby, pohřbu, nebo jiné jiné slavnosti, na kterou byly připraveny. Někdy je tam lidé přinesou z jiných důvodů.

Včera jedna teta přinesla oranžovou růži, kterou dostala na předvolebním mítinku nejmenované strany. Růže byla dána do vázy k ostatním před ambon. Ale druhý den (po dvou mších), nebohá, překrásné Boží stvoření, ke které se přirovnává Bohorodička, zvadla!

Prvně jsme se tomu po mši smály. Cestou domů, jsem přemýšlel, jak využíváme Boží dary a bylo mi jí líto, i když jsem si vzpomněl, co mi říkal jeden kněz: „Růže, která zvadne na oltáři, není škoda“.

Ale doma mě napadlo, jestli se nemodlíme málo za politiky – často na ně nadáváme, dost často oprávněně, a když přijdou volby, tak zase z koho vybírat? Neměli bychom si ty dobré politiky vymodlit, jako se modlíme za papeže, biskupy a kněze? Tak jestli spíš z toho ta růže neuvadla?

 

Nevím, jak se za politiky modlí ostatní, ale já za sebe přiznávám, že je co zlepšovat.

 

Panno Maria, Růže tajemná, oroduj za politiky

Zobrazeno 964×

Komentáře

HonzaPilař

to je hezky zamysleni, nad takovou obycejnou udalosti jako je zvadla kytka... politici opravdu nasi primluvu potrebuji...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz